De kracht van kamille

Het is zondagochtend en de zon schijnt al door de lamellen heen. En zegt, ‘ Goedemorgen Ankie,ben je klaar voor een nieuwe dag?

Ben ik klaar voor een nieuwe dag? Opnieuw in slaapvallen lukt mij niet. Het “creatieve en gevoelige hoofdje” staat al aan met nieuwe inspiratie. Ik ga rechtop zitten, in kleermakerszit, met mijn meditatiekussen voor mij. Snel zet ik nog even een muziekje op en leg mijn tablet op het meditatiekussen. En zo, begin ik mijn dag met een rustig muziekje in bed en met mijn “digitale tekenstudio”. 

Momenteel haal ik mijn inspiratie uit de mooie betekenis van verschillende bloemen. Neem Kamille, dit bescheiden plantje staat symbool voor Kracht bij tegenspoed. Dit kleine bloempje, heeft een flinke strijd te verduren. De kamille bloem, een echte weidebloem, moet zien te overleven tussen al het vee en de verschillende voeten. Toch, vind kamille de kracht om te overleven. En wordt dit bescheiden plantje bij elke vertrapte bloem, weer sterker. 

 

Kamille wordt door de eeuwen heen al geassocieerd met het herstellen van kwaaltjes en zorgt voor extra energie. In een tijd als deze, kunnen we allemaal wel wat kamille gebruiken. Neem dus gerust een keertje een kamille theetje. Dit bied je kracht en ,voor als je ziek bent, een spoedig herstel. 

Oktober 2020