De kracht van een ochtendwandeling

De kracht van een ochtendwandeling. Als ik zondagochtend wakker wordt, check ik gelijk even mijn weer app. Wanneer is de zonsopgang? Is het mistig en hoe is de temperatuur? Dat zijn de vragen die ik beantwoord wil hebben. Vandaag gaf de app aan, dat ik op tijd wakker was om de zonsopgang mee te maken. En het was mistig en een temperatuur van 7 graden. Perfect voor een ‘winterse ochtendwandeling’.

Snel trek ik een spijkerbroek aan met een warme trui erop, klaar om erop uit te gaan. Nog even snel een borstel door mijn haar en ik loop de trap af. Het is winter, dus ik zet een muts op, pak mijn sjaal en doe een winterjas aan. Met mijn “trouwe" wandelschoenen aan stap ik naar buiten.

 

Op zondagochtend is het heerlijk rustig op straat. Huizen zie je langzaam ontwaken en mensen beginnen rustig hun dag. Als ik eenmaal buiten de stad ben, weet ik weer waarom ik hier graag rond zonsopgang kom. De opkomende zon is prachtig zichtbaar vanuit de weilanden. De lucht kleurt blauw, roze en oranje. Prachtig, en ik loop rustig verder.

Mijn favoriete plekje. Net buiten mijn woonplaats, ligt een klein wandel gebied. Hier kom ik elke zondag, oké bijna elke zondag. Het is een stukje aangelegd natuurgebied met onder andere een groot meertje. Dit meertje is de woonplaats voor diverse vogelsoorten. Zo jaag ik elke keer de reigers weg, die aan de oevers staan te loeren. Kijk, ik naar het water en zie ik de eentjes zwemmen. Maar vandaag, was er nog een andere vogelsoort aanwezig. Elke keer als ik hier kom, zie ik weer nieuwe dingen en zie ik de natuur met het seizoen veranderen. Waar ons leven momenteel stil lijkt te staan, gaat de natuur gewoon verder. In mijn gedachten denk ik verder aan het afgelopen jaar. Een jaar waar ik, eigenlijk de wens had om beter te worden. Het gaat beter met mij, maar ik ben er nog niet. Maar hoe kun je volledig herstellen, als de hele wereld stil staat. Je maakt stapjes en daar mag ik al trots op zijn. In mijn gedachten wordt ik ineens gestoord door een vogel geluid. Oja, leven in het nu en genieten van het moment. Ik draai met mijn lichaam naar de zon en geniet nog even van een mindfull momentje in de natuur.

December 2020