Veerkracht in tijden van corona

Leven in lockdown. Eerlijk, momenteel heb ik het moeilijk met de huidige maatregelen. Mensen zijn veerkrachtige ‘wezens’, maar zijn hier ook limieten aan. Hoe overleef je een lockdown als je alleen in een huis woont en werk heb waarvoor je niet de deur uit moet? Zelf ervaar ik in deze tijd meer somberheid en frustratie in mijn hoofd. De Corona tijd vergt voor iedereen veel veerkracht. Waar je eerder even rust kon vinden in een etentje met een vriendin of waar je gezelligheid vond op een feestje met vrienden en familie. Ben je in Corona tijd aangewezen op een beperkt aantal activiteiten die je kunt uitvoeren. Ondanks je creatieve vermogen om nieuwe activiteiten te ontdekken, leef je nog steeds in je eigen bubbel. Het uitblijven van sociaal contact of rust, kan zorgen voor neerslachtige gevoelens. Dit gevoel mag er zijn. Willen jullie weten hoe mijn bubbel eruit ziet? 

Een doordeweekse dag. Het is half 6 als mijn eerste wekker af gaat, ik heb namelijk een uur nodig om mijn bed uit te komen. Als ik wakker wordt, eist tegenwoordig een kater mijn eerste aandacht op. In de morgen begint deze heerlijk te spinnen en beloond een aai met een liefdevol kopje. Als ik eenmaal mezelf los heb getrokken van de knuffelsessie, begin ik mijn dag met een korte yoga lesje. Heerlijk om actief te beginnen aan je dag. 
Snel maak ik daarna een ontbijtje voor mezelf en kruip achter mijn werklaptop voor de komende 8 uur. In mijn pauze probeer ik een uurtje in te plannen om te gaan wandelen. Het is fijn om even het hoofd leeg te maken en tot rust te komen in de buitenwereld. 
Na mijn werk, moet ik nog even mijn avondeten fixen, dus ga ik met mijn mondkapje en rugzak lopend naar de supermarkt. De rest van de avond probeer ik mezelf bezig te houden met "bank activiteiten" of ik besluit om nog een yoga lesje te doen.

Mijn "bank activiteiten" bestaan vooral uit meditatie om tot rust te komen. Of even een serie te kijken op Netflix om te rusten. Maar ook gebruik ik de bank om te lezen of te tekenen. Sommige avonden ben ik al vroeg moe in de avond, dan neem ik mijn boek of iPad mee maar mijn bed. Mijn "bank activiteiten" worden dan mijn "bed activiteiten". 

Maar de Corona tijd is een leerschool op het gebied van acceptatie. We kunnen de situatie niet veranderen en wij, als veerkrachtige mensen, zullen de Corona tijd voorlopig nog moeten accepteren. 

Februari 2021