Een ode aan jezelf

Een ode aan jezelf.  Hoe zie jij jezelf? Ben je een lichaam of ben je een ziel. Dit verschil vind ik lastig om te definiëren. Want wie ben ik als lichaam en wie ben ik als ziel. 

Lees meer »

Vasthouden aan je illusie en je masker

Verborgen achter een masker. In een wereld waar je niet altijd je zelf mag of kan zijn, kan het dragen van een masker veilig zijn. Een beschermlaagje tegen de duisternis die in je gedachten leeft. Jezelf verstoppen, dat is een makkelijk weg om jezelf te beschermen voor de buitenwereld. Alleen is het daadwerkelijk een makkelijke weg? Je innerlijke binnenwereld, zal daar anders over denken. Je innerlijke ik heeft een zware last te dragen. Je past jezelf, ten kosten van, constant aan om aan hun verwachtingen te voldoen. Je bent de balans kwijt, tussen de gedachten die licht geven en de gedachten die duisternis geven. Dat kost je zo veel kostbare energie. Kostbare energie en dus ook kostbare tijd. Tijd, die je beter kunt besteden aan mooie dingen in het leven. Dus, als je de vraag krijgt; Wie ben jij? Hoe eerlijk kun je deze beantwoorden, naar je zelf of naar andere. Wie altijd een masker opzet, kan zichzelf niet zien. Het masker is een illusie, het verbergt je ware ik. Wie ben je nu echt? Ga op ontdekkingsreis en bepaal wie jij bent. Laat het masker los, je bent er sterk genoeg voor.

Lees meer »

Veerkracht in tijden van corona

Leven in lockdown. Eerlijk, momenteel heb ik het moeilijk met de huidige maatregelen. Mensen zijn veerkrachtige ‘wezens’, maar zijn hier ook limieten aan. Hoe overleef je een lockdown als je alleen in een huis woont en werk heb waarvoor je niet de deur uit moet? Zelf ervaar ik in deze tijd meer somberheid en frustratie in mijn hoofd. De Corona tijd vergt voor iedereen veel veerkracht. Waar je eerder even rust kon vinden in een etentje met een vriendin of waar je gezelligheid vond op een feestje met vrienden en familie. Ben je in Corona tijd aangewezen op een beperkt aantal activiteiten die je kunt uitvoeren. Ondanks je creatieve vermogen om nieuwe activiteiten te ontdekken, leef je nog steeds in je eigen bubbel. Het uitblijven van sociaal contact of rust, kan zorgen voor neerslachtige gevoelens. Dit gevoel mag er zijn. Willen jullie weten hoe mijn bubbel eruit ziet? 

Lees meer »

De kracht van een ochtendwandeling

De kracht van een ochtendwandeling. Als ik zondagochtend wakker wordt, check ik gelijk even mijn weer app. Wanneer is de zonsopgang? Is het mistig en hoe is de temperatuur? Dat zijn de vragen die ik beantwoord wil hebben. Vandaag gaf de app aan, dat ik op tijd wakker was om de zonsopgang mee te maken. En het was mistig en een temperatuur van 7 graden. Perfect voor een ‘winterse ochtendwandeling’.

Lees meer »